Cedar Waxwing  ( Jaseur d'Amérique )

Back to Checklist

Bombycilla cedrorum

Description:    Cedar Waxwing
Photo Date:   June 29, 2007

Location:  

Whiskey Jack Creek, near Matachewan

Photographer:  

Michael Werner

General Notes

The North American population of this species has increased by 84% in the forty years spanning 1966 to 2006, according to a recent analysis of Christmas Bird Count and Breeding Bird Survey records conducted by National Audubon Society. Though there is always some inherent variability in the source data, there is sufficient data for this species to be highly confident in the population trend.

Abundance: Common Earliest observed date:  

Typical arrival date:

May 10
Breeding Status: Breeding Latest observed date:  

Typical departure date:

September 23

 

Banding Results

Year

Gillies
Lake

Hilliardton
Marsh

Mountain
Chutes

Year
Total

1997   3   3
1998   5   5
1999   2   2
2000 2 9 10 21
2001   9 4 13
2002   4 15 19
2003   8 11 19
2004   19 29 48
2005   18   18
2006   44 4 48
2007   30   30
2008        
2009